МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

24.07.2012 №411

м.Київ

Про Програму зі створення належних
умов для доступу людей з інвалідністю
до об’єктів транспортно-дорожньої,
туристичної інфраструктури та
поштового зв’язку

Відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», підпункту 4.1.43 підпункту 4.1 пункту 4 Положення про Міністерство інфраструктури, затвердженого Указом Президента України від 12 травня 2011 року № 581, постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року № 784 «Про затвердження плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2009 - 2015 роки «Безбар’єрна Україна», Конвенції ООН про права інвалідів та з метою створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку, які належать до сфери управління Мінінфраструктури,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити, що додаються:

1.1. Програма зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2012-2016 роки (далі – Програма).

1.2. Завдання і заходи Програми зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2012-2016 роки (далі – Завдання і заходи Програми).

2. Департаменту безпеки, Департаменту автомобільного транспорту, Департаменту державної політики в галузі морського та річкового транспорту, Департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту, Департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг, Департаменту координації політики розвитку інфраструктури та туризму, Департаменту економіки та фінансів, Держтуризмкурорту, Укртрансінспекції, Укрморрічінспекції, Державіаслужбі, Укрзалізниці, Укравтодору, підприємствам, організаціям, установам, які належать до сфери управління Мінінфраструктури:

2.1. Забезпечити виконання Програми та Завдань і заходів Програми.

2.2. При реалізації Програми забезпечити здійснення завдань і заходів, дотримуючись вимог чинних стандартів та будівельних норм, які стосуються питання задоволення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

2.3. Інформацію про хід виконання Завдань і заходів Програми надавати щоквартально до 5 числа місяця, що настає за звітним періодом, Департаменту безпеки.

3. Сектору з питань взаємодії з засобами масової інформації та громадськістю забезпечити розміщення Програми та Завдань і заходів Програми на офіційному веб-сайті Мінінфраструктури.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра - керівника апарату Корнієнка В.В.

Віце-прем’єр-міністр України –
Міністр інфраструктури України
Б. Колесніков

Завдання і заходи програми зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2012-2016 роки

Програма зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2012-2016 роки

Лого UN Partnership to Promote the Rights of Persons With Disabilities

Лого UNDP

Лого UNICEF

Лого ILO

Тризуб

Лого Національної Асамблеї людей з інвалідністю України

Лого Всесвітньої організації охорони здоров'я - Європейське регіональтне бюро